Uncategorized

Stolný štýl v Diner en Blanc

Elegantná všestranná udalosť, Le Diner En Blanc (prekladá sa na „večeru v bielej“), vyskočila včera v historickom Fort Yorku a ja som mal to šťastie, že som bol súčasťou Elegantný piknik. V mestách po celom svete, v rôznych letných dňoch, je umiestnenie tajnej večere zverejnené držiteľom lístkov iba 30 minút pred zhromaždením. S skladacím stolom a stoličkami v ruke a oblečení v bielej farbe sa hostia zhromažďujú pre masovú, ale sofistikovanú záležitosť vo vonkajšom mieste.

Založil parížsky François Pasquier a niekoľko kamarátov späť v roku 1988, Diner En Blanc teraz priťahuje vynikajúce čísla: 30 000 ľudí požiadal minulý rok lístky na podujatie v New Yorku (predalo sa iba 1 000 lístkov), 11 200 sa zúčastnilo v Paríži 14. júna a 4 200 sa očakávajú v Montreale 16. augusta. Organizátori predali 1 500 vstupeniek na včerajšiu udalosť v Toronte. Napriek dažďu vyšli hostia na večer vína, syra, chleba a dobrú spoločnosť.

Hostia sú autobusom z oblastí po celom meste, potom viedli na miesto s vlastnými stolmi a stoličkami v ťahu. (Piknikové koše sa po príchode dodávajú držiteľom lístkov.)

Tieto nadrozmerné žiariace lucerny bodli obvod udalosti pre nejaké mäkké osvetlenie.

Určite tam boli nejaké ohromujúce vrcholy, ktoré si priniesli hostia – niektorí čerství, niektorí faux, ale všetko krásne.

Miloval som túto nádobu naplnenú pieskom, broskyňovými ružami a trochu iskry.

Mäkké žlté ruže v murovaných nádobách boli najlepším doplnkom všetkých bielych bielizní.

Ikea’s Skurar Plant Pot sa hodí ideál so sofistikovanými displejmi.

Tu je oveľa modernejšie nastavenie stola. Spomenul som, že v Diner en Blanc nie sú povolené žiadne papierové taniere alebo pivo? Páči sa mi to!

Na zdravie!

Bol som potešený tým, ako boli pripravení všetci hostia. Veľa priniesli biele a jasné dáždniky a niektoré dokonca vytiahli svoje terasy slnečníky z domu!

Mali sme tiež dosť rozšírené v mediálnom stane – sushi, macarons a víno, áno, prosím! Ďakujeme Lulu B. Wines a Big House Wines za sponzorovanie.

Nakoniec vykukovali niektoré ružové oblaky! Osobitné poďakovanie patrí hostiteľom a koordinátorom Robert Morassutti, Jessica Tan a Nicholas Wong a mnohým dobrovoľníkom, ktorí pomohli podujatiu bežať hladko. Napriek počasiu to bola taká očarujúca párty!

Pre oveľa viac inšpirácie na stolovú dosku nájdete v našej sekcii dizajnu stravovania.

Fotografie: Gwen McAuley